Zondag 25/02 werd voor ATAC het veldloopseizoen afgesloten met het BK veldlopen in het Park Van Laken te Brussel. 
Bij de jeugdreeksen was Paulien Rijnders al eerste aan de slag. Zij behaalde een 35ste plaats bij de benjamin meisjes. Bij de jongens benjamins werd Dries Van Bael 23ste en zijn broer Jim werd 34ste bij de pupillen jongens. Malak Saidi pakte net naast het brons bij de miniemen dames en Ruï Tan werd 35ste bij de miniemen jongens. 
Zus Noa mocht als eerste ATAC-atlete van start in het hoofdprogramma bij de cadetten dames. Noa kwam lang in aanmerking voor een top 10 plaats maar in een lange sprint met een talrijke groep werd ze uiteindelijk 16de waarmee ze prima voldeed aan haar verwachtingen. Bij de eerstejaars cadetten jongens liep Runar naar een 23ste plaats, zeker niet slecht als "kleine" jongen tussen de vele stevige spierbundels. 
Bij de tweedejaars hadden we 3 atleten aan de start. Martin Du Jardin overtrof zichzelf en werd 59ste, Daan werd 63ste. Robin had een mindere dag, voelde zich niet heel fris en kwam als 75ste over de meet... zijn operatie aan de wijsheidstanden speelde hem duidelijk nog parten.
Bij de eerstejaars scholieren liep Anne-Sophie haar beste wedstrijd van het seizoen en werd knap 15de.
Bij de tweedejaars scholieren hadden we onze eerste medaille beet en meteen de gouden. Isabeau liep afgescheiden naar haar 2de opeenvolgende titel. Na de Vlaamse nu ook de Belgische titel veldlopen op haar naam. Nadat een hardnekkige scheenbeenvliesontsteking haar t.e.m. eind januari buiten strijd hield, was ze eindelijk terug van de partij en duidelijk met succes! Sara Engelen kende ook een sterke start in deze reeks en kon dit verzilveren met een 8ste plaats.
Bij de senioren dames kon Shana Lauwers haar goede vorm bevestigen met een 10de plaats. Hier liggen zeker mogelijkheden om zich volgend seizoen te laten gelden in de CrossCup.
Vriend Yelle mocht bij de "groten" aantreden en werd 41ste bij de senioren heren.
Bij de eerstejaars scholieren liep Ferre Leysen één van zijn betere wedstrijden van het seizoen en werd hiermee 18de, Senne Mispoulier werd 51ste in deze reeks.
Bij de junioren dames hadden we 3 atleten aan de start met Laura Swannet, Femke-Speelman Rooms en Lorane Lenaerts. Na een rustige start zette Laura haar turbo aan en kwam nog aardig dicht om te strijden voor de overwinning maar werd uiteindelijk zeer knap 2de. Femke maakte het podium compleet en werd na een goed ingedeelde wedstrijd schitterend 3de. Hiermee bevestigt ze een vaste waarde te zijn in de CrossCup. Lorane liep ook een zeer sterke wedstrijd en werd 15de. Na een aantal podiumplaatsen in regionale crossen toonde ze dat ze ook op nationaal niveau bij de top 15 behoort. Met deze 3 knappe resultaten won dit trio ook meteen het clubklassement bij de junioren dames. Als België in 2019 een ploeg van junioren dames U20 afvaardigt naar het Europees Kampioenschap voor ploegen, zal dit opnieuw voor ATAC zijn!
Na wat getrek en geduw kende Brent Verheyen een moeilijke start. Dus inhalen was de boodschap en dit heeft hij prima gedaan om uiteindelijk nog als 36ste te eindigen. Als eerstejaars zeker een prima prestatie.
De coach kon tevreden terugkeren en ATAC had zich zeker laten gelden op dit BK veldlopen. Onze masters hebben hun BK veldlopen over 2 weken, de andere atleten beginnen aan hun relatieve rustperiode om zich voor te bereiden op de zomermeetings.