ATAC

E-mail : atac@val.be

NIEUWS DECEMBER

Veldloop ATAC

Veldloop Booischot

Veldloop te Booischot 10/12/2017

Door het slechte weer en moeilijke bereidbare wegen was er slechts een ATAC atleet aanwezig op de veldloop te Booischot, Malak Saïdi (MIN) behaalde een 2de plaats bij de miniemen 2006.

NIEUWS NOVEMBER

Veldloop Arendonk/Roeselare

Veldloop Neerpelt

Veldloop te Neerpelt 12/11/2017

Op de veldloop te Neerpelt werden er 5 podia behaald, een 1ste plaats voor Pieter-jan Appels (SCH) en Femke Speelman-rooms (JUN), een 2de plaats voor Shana Lauwers (SEN) en een 3de plaats voor Noa Tan (CAD) en Yelle Van Waeyenberghe (SEN).

Op zondag 26 november zijn we met een grote groep ATAC-atleten naar de veldloop in Arendonk gegaan. Deze cross van ARAC is ideaal voor onze atleetjes die nog nooit aan een veldloop hebben deelgenomen.

Er stonden inderdaad heel wat nieuwelingen aan de start! We waren in totaal met 60 atleten, waaronder 6 kangoeroes, 7 benjamins, 6 pupillen, 10 miniemen, 10 cadetten, 9 scholieren, 4 junioren, 4 senioren en 4 masters. Deelnemers van jong tot minder jong, en zowel de afstandslopers als de kampers waren goed vertegenwoordigd. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet en zes atleten behaalden een podiumplaats: Félice Willemsens werd 1ste bij de eerstejaars benjamins, Saidi Malak werd 1ste bij de eerstejaars miniemen, Sara Engelen werd 3de bij de cadetten, Lorane Lenaerts behaalde goud bij de junioren dames, Brent Verheyen behaalde zilver bij de junioren heren en Joyce Van Ammel behaalde brons bij de seniors dames.

 

Op dezelfde dag vond ook de Cross Cup in Roeselare plaats, traditioneel geldt deze race ook als selectiewedstrijd voor het EK. Daar liep Femke Speelman-Rooms naar een knappe derde plaats, helaas greep ze net naast een ticket omdat enkel de eerste twee werden geselecteerd. Toch proficiat voor haar mooie prestatie!
Veldlopen te Arendonk en Roeselare 26/11/2017

NIEUWS JANUARI

Veldloop Herentals

Veldloop Grimbergen
Nieuws zomer 2017

Veldloop te Grimbergen 07/01/2018

Mooie prestaties op de veldloop te Grimbergen, 1ste plaats voor Shana Lauwers (SEN) en Michel Kerstens (M+50), 3de plaatsen voor Noa Tan (CAD), Sara Engelen (SCH) en Femke Speelman-rooms (JUN).


Op zondag 17 december was het zover: onze eigen ATAC-cross op de Lilse Bergen. De wegen lagen er ’s morgens spiegelglad bij, maar daarna brak het zonnetje door en zorgde voor een stralend blauwe hemel boven het mooie, gevarieerde maar zware parcours.

We telden 60 ATAC-atleten aan de start die allemaal trots onze ATAC-kleuren verdedigden en het beste van zichzelf gaven. Zeven atleten behaalden een podiumplaats: Félice Willemsens werd 1ste bij de eerstejaars benjamins, Saidi Malak werd 1ste bij de eerstejaars miniemen, Sara Engelen werd 1ste bij de scholieren, Shana Lauwers werd 1ste bij de seniors en bij de juniores dames werd het podium volledig ingepalmd door 3 clubgenotes: Laura Swannet haalde goud, Femke Speelman-Rooms zilver en Lorane Lenaerts brons.

Proficiat aan alle deelnemers en een welgemeende dankuwel aan alle helpers en sponsors voor deze geslaagde editie!

Veldloop ATAC Lille 17/12/2017

Veldloop te Herentals 21/01/2018

35 ATAC atleten namen deel aan de veldloop te Herentals en er werden 5 podia behaald.

1ste plaats voor Malak Saidi (MIN) en Michel Kerstens (M+50), een 2de plaats voor Nel Roesbeke (BEN) en 3de plaatsen voor Félice Willemsens (BEN) en Sara Engelen (SCH).

NIEUWS FEBRUARI

BK veldlopen Brussel

ECCC

KVV veldloop Rotselaar

PK veldloop Bornem

BK meerkamp indoor Gent

ECCC

Op zondag 4 februari vindt het ECCC (European Championship Clubs Cup) 2018 plaats in Mira, Portugal.

Op dit Europees Kampioenschap veldlopen voor clubs mag ATAC België vertegenwoordigen bij de U20 dames.

Femke Speelman-rooms, Sara Engelen en de 2 zussen Lorane en Isabeau Lenaerts zullen onze kleuren verdedigen, onder begeleiding van hun trainer Peter Kelchtermans en ATAC-afgevaardigde Yelle Van Waeyenberghe.

Vooral ervaring opdoen en genieten van dit unieke moment.

Veel succes aan het ganse team!

European Championship Clubs Cup Mira (PRT) 04/02/2018

Op het Belgisch kampioenschap meerkamp indoor te Gent, behaalde Stijn Dom (JUN) zilver op de 7-kamp (4908p), hierbij verbeterde hij tevens 3 clubrecords.

BK meerkamp indoor te Gent 03-04/02/2018

Op het Provinciaal kampioenschap veldloop te Bornem werden 4 podia behaald, 2 provinciale kampioenen Félice Willemsens (BEN) en Shana Lauwers (SEN).

Brons voor Malak Saïdi (MIN) en Michel Kerstens (M+50).

PK veldloop  te Bornem 04/02/2018

Op het Kampioenschap van Vlaanderen veldloop te Rotselaar wordt Isabeau Lenaerts Vlaams kampioen bij de scholieren, Femke Speelman-rooms (JUN) en Shana Lauwers (SEN) werden beiden 4de op dit Vlaams kampioenschap.

KVV veldloop  te Rotselaar 11/02/2018

Op zondag 4 februari mocht ATAC België vertegenwoordigen bij de U20 op het ECCC (Europees Kampioenschap Veldlopen voor Clubs) in het Portugese Mira.

Femke Speelman-Rooms, Lorane Lenaerts, Isabeau Lenaerts en Sara Engelen hebben het beste van zichzelf gegeven en met glans onze kleuren verdedigd. Ze zijn alle 4 alert en snel gestart en hebben elk een fantastische race gelopen. Femke heeft veel kopwerk gedaan en is in dit sterke internationale deelnemersveld mooi 8ste geëindigd. Isabeau is als scholiere en in haar eerste wedstrijd deze winter na veel blessureleed knap als 21ste over de streep gekomen. Sara bewees ook dat ze haar mannetje kon staan tussen die junioren en legde beslag op de 38ste plaats. Een beetje later maakte Lorane, die nog tot zaterdag examens had en daardoor vermoeid aan de start stond, als 42ste van de 61 deelnemers het team compleet.


European Championship Clubs Cup Mira (PRT) 04/02/2018

Als team zijn ze 6de geworden, meteen een topprestatie voor dit jonge team op hun eerste Europees kampioenschap.

Ook het supporteren voor en kennismaken met de andere Belgische teams (junioren heren van DCLA, senioren dames van DCLA en senioren heren van OEH) maakten deze Europese wedstrijd tot een onvergetelijke ervaring!

BK veldlopen te Brussel 25/02/2018