ATAC

E-mail : atac@val.be

NIEUWS DECEMBER

Veldloop ATAC

Veldloop Booischot

Veldloop te Booischot 10/12/2017

Door het slechte weer en moeilijke bereidbare wegen was er slechts een ATAC atleet aanwezig op de veldloop te Booischot, Malak Saïdi (MIN) behaalde een 2de plaats bij de miniemen 2006.

NIEUWS NOVEMBER

Veldloop Arendonk/Roeselare

Veldloop Neerpelt

Veldloop te Neerpelt 12/11/2017

Op de veldloop te Neerpelt werden er 5 podia behaald, een 1ste plaats voor Pieter-jan Appels (SCH) en Femke Speelman-rooms (JUN), een 2de plaats voor Shana Lauwers (SEN) en een 3de plaats voor Noa Tan (CAD) en Yelle Van Waeyenberghe (SEN).

Op zondag 26 november zijn we met een grote groep ATAC-atleten naar de veldloop in Arendonk gegaan. Deze cross van ARAC is ideaal voor onze atleetjes die nog nooit aan een veldloop hebben deelgenomen.

Er stonden inderdaad heel wat nieuwelingen aan de start! We waren in totaal met 60 atleten, waaronder 6 kangoeroes, 7 benjamins, 6 pupillen, 10 miniemen, 10 cadetten, 9 scholieren, 4 junioren, 4 senioren en 4 masters. Deelnemers van jong tot minder jong, en zowel de afstandslopers als de kampers waren goed vertegenwoordigd. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet en zes atleten behaalden een podiumplaats: Félice Willemsens werd 1ste bij de eerstejaars benjamins, Saidi Malak werd 1ste bij de eerstejaars miniemen, Sara Engelen werd 3de bij de cadetten, Lorane Lenaerts behaalde goud bij de junioren dames, Brent Verheyen behaalde zilver bij de junioren heren en Joyce Van Ammel behaalde brons bij de seniors dames.

 

Op dezelfde dag vond ook de Cross Cup in Roeselare plaats, traditioneel geldt deze race ook als selectiewedstrijd voor het EK. Daar liep Femke Speelman-Rooms naar een knappe derde plaats, helaas greep ze net naast een ticket omdat enkel de eerste twee werden geselecteerd. Toch proficiat voor haar mooie prestatie!
Veldlopen te Arendonk en Roeselare 26/11/2017

NIEUWS JANUARI

Veldloop Herentals

Veldloop Grimbergen

Veldloop te Grimbergen 07/01/2018

Mooie prestaties op de veldloop te Grimbergen, 1ste plaats voor Shana Lauwers (SEN) en Michel Kerstens (M+50), 3de plaatsen voor Noa Tan (CAD), Sara Engelen (SCH) en Femke Speelman-rooms (JUN).


Op zondag 17 december was het zover: onze eigen ATAC-cross op de Lilse Bergen. De wegen lagen er ’s morgens spiegelglad bij, maar daarna brak het zonnetje door en zorgde voor een stralend blauwe hemel boven het mooie, gevarieerde maar zware parcours.

We telden 60 ATAC-atleten aan de start die allemaal trots onze ATAC-kleuren verdedigden en het beste van zichzelf gaven. Zeven atleten behaalden een podiumplaats: Félice Willemsens werd 1ste bij de eerstejaars benjamins, Saidi Malak werd 1ste bij de eerstejaars miniemen, Sara Engelen werd 1ste bij de scholieren, Shana Lauwers werd 1ste bij de seniors en bij de juniores dames werd het podium volledig ingepalmd door 3 clubgenotes: Laura Swannet haalde goud, Femke Speelman-Rooms zilver en Lorane Lenaerts brons.

Proficiat aan alle deelnemers en een welgemeende dankuwel aan alle helpers en sponsors voor deze geslaagde editie!

Veldloop ATAC Lille 17/12/2017

Veldloop te Herentals 21/01/2018

35 ATAC atleten namen deel aan de veldloop te Herentals en er werden 5 podia behaald.

1ste plaats voor Malak Saidi (MIN) en Michel Kerstens (M+50), een 2de plaats voor Nel Roesbeke (BEN) en 3de plaatsen voor Félice Willemsens (BEN) en Sara Engelen (SCH).

NIEUWS FEBRUARI

BK veldlopen Brussel

ECCC

KVV veldloop Rotselaar

PK veldloop Bornem

BK meerkamp indoor Gent

ECCC

Op zondag 4 februari vindt het ECCC (European Championship Clubs Cup) 2018 plaats in Mira, Portugal.

Op dit Europees Kampioenschap veldlopen voor clubs mag ATAC België vertegenwoordigen bij de U20 dames.

Femke Speelman-rooms, Sara Engelen en de 2 zussen Lorane en Isabeau Lenaerts zullen onze kleuren verdedigen, onder begeleiding van hun trainer Peter Kelchtermans en ATAC-afgevaardigde Yelle Van Waeyenberghe.

Vooral ervaring opdoen en genieten van dit unieke moment.

Veel succes aan het ganse team!

European Championship Clubs Cup Mira (PRT) 04/02/2018

Op het Belgisch kampioenschap meerkamp indoor te Gent, behaalde Stijn Dom (JUN) zilver op de 7-kamp (4908p), hierbij verbeterde hij tevens 3 clubrecords.

BK meerkamp indoor te Gent 03-04/02/2018

Op het Provinciaal kampioenschap veldloop te Bornem werden 4 podia behaald, 2 provinciale kampioenen Félice Willemsens (BEN) en Shana Lauwers (SEN).

Brons voor Malak Saïdi (MIN) en Michel Kerstens (M+50).

PK veldloop  te Bornem 04/02/2018

Op het Kampioenschap van Vlaanderen veldloop te Rotselaar wordt Isabeau Lenaerts Vlaams kampioen bij de scholieren, Femke Speelman-rooms (JUN) en Shana Lauwers (SEN) werden beiden 4de op dit Vlaams kampioenschap.

KVV veldloop  te Rotselaar 11/02/2018

Op zondag 4 februari mocht ATAC België vertegenwoordigen bij de U20 op het ECCC (Europees Kampioenschap Veldlopen voor Clubs) in het Portugese Mira.

Femke Speelman-Rooms, Lorane Lenaerts, Isabeau Lenaerts en Sara Engelen hebben het beste van zichzelf gegeven en met glans onze kleuren verdedigd. Ze zijn alle 4 alert en snel gestart en hebben elk een fantastische race gelopen. Femke heeft veel kopwerk gedaan en is in dit sterke internationale deelnemersveld mooi 8ste geëindigd. Isabeau is als scholiere en in haar eerste wedstrijd deze winter na veel blessureleed knap als 21ste over de streep gekomen. Sara bewees ook dat ze haar mannetje kon staan tussen die junioren en legde beslag op de 38ste plaats. Een beetje later maakte Lorane, die nog tot zaterdag examens had en daardoor vermoeid aan de start stond, als 42ste van de 61 deelnemers het team compleet.

European Championship Clubs Cup Mira (PRT) 04/02/2018

Als team zijn ze 6de geworden, meteen een topprestatie voor dit jonge team op hun eerste Europees kampioenschap.

Ook het supporteren voor en kennismaken met de andere Belgische teams (junioren heren van DCLA, senioren dames van DCLA en senioren heren van OEH) maakten deze Europese wedstrijd tot een onvergetelijke ervaring!

BK veldlopen te Brussel 25/02/2018

Nieuws zomer 2017

NIEUWS MAART

BK/PK indoor masters Gent

BK/PK indoor masters te Gent 10/03/2018

5X GOUD + 2X ZILVER


Na ons clubfeest op vrijdagavond, waren we met 3 
ATAC masters zaterdag morgen om 8u15 in Gent voor het Belgische en provinciaal kampioenschap indoor voor masters. 
Martine Verrelst (W40) en Roger Meeuwsen (M55) waren voor het eerst in de topsporthal, na een rondleiding door Serge De Smedt (M40), konden ze beginnen aan hun opwarming.

Serge behaalde de Belgische en provinciale titel op de 60m horden (9”94). Ondertussen was Martine aan het kogelstoten en met 8m03 behaalde ze de zilveren medaille op het Belgische en provinciaal kampioenschap. Daarna mocht Roger zijn eerste indoor rondjes draaien. Hij liep direct naar de provinciale titel op de 400m in 70"03 (nieuw clubrecord). Daarna verbeterde Martine haar PR op de 60m tot 10"74. Ook Roger kwam nog eens in actie en ging nu voor 4 rondjes, en werd afgeklokt na 2'32"03 (opnieuw een clubrecord) op de 800m. Als laatste mocht Serge nog gaan polsstokspringen. Hij behaalde zijn 2de Belgische en provinciale titel van de dag. Maar was niet tevreden over zijn prestatie met 3m10 want zoon Rens sprong deze winter reeds 3m20.

Zondag 25/02 werd voor ATAC het veldloopseizoen afgesloten met het BK veldlopen in het Park Van Laken te Brussel. 
Bij de jeugdreeksen was Paulien Rijnders al eerste aan de slag. Zij behaalde een 35ste plaats bij de benjamin meisjes. Bij de jongens benjamins werd Dries Van Bael 23ste en zijn broer Jim werd 34ste bij de pupillen jongens. Malak Saidi pakte net naast het brons bij de miniemen dames en Ruï Tan werd 35ste bij de miniemen jongens. 
Zus Noa mocht als eerste ATAC-atlete van start in het hoofdprogramma bij de cadetten dames. Noa kwam lang in aanmerking voor een top 10 plaats maar in een lange sprint met een talrijke groep werd ze uiteindelijk 16de waarmee ze prima voldeed aan haar verwachtingen. Bij de eerstejaars cadetten jongens liep Runar naar een 23ste plaats, zeker niet slecht als "kleine" jongen tussen de vele stevige spierbundels. 
Bij de tweedejaars hadden we 3 atleten aan de start. Martin Du Jardin overtrof zichzelf en werd 59ste, Daan werd 63ste. Robin had een mindere dag, voelde zich niet heel fris en kwam als 75ste over de meet... zijn operatie aan de wijsheidstanden speelde hem duidelijk nog parten.
Bij de eerstejaars scholieren liep Anne-Sophie haar beste wedstrijd van het seizoen en werd knap 15de.
Bij de tweedejaars scholieren hadden we onze eerste medaille beet en meteen de gouden. Isabeau liep afgescheiden naar haar 2de opeenvolgende titel. Na de Vlaamse nu ook de Belgische titel veldlopen op haar naam. Nadat een hardnekkige scheenbeenvliesontsteking haar t.e.m. eind januari buiten strijd hield, was ze eindelijk terug van de partij en duidelijk met succes! Sara Engelen kende ook een sterke start in deze reeks en kon dit verzilveren met een 8ste plaats.
Bij de senioren dames kon Shana Lauwers haar goede vorm bevestigen met een 10de plaats. Hier liggen zeker mogelijkheden om zich volgend seizoen te laten gelden in de CrossCup.
Vriend Yelle mocht bij de "groten" aantreden en werd 41ste bij de senioren heren.
Bij de eerstejaars scholieren liep Ferre Leysen één van zijn betere wedstrijden van het seizoen en werd hiermee 18de, Senne Mispoulier werd 51ste in deze reeks.
Bij de junioren dames hadden we 3 atleten aan de start met Laura Swannet, Femke-Speelman Rooms en Lorane Lenaerts. Na een rustige start zette Laura haar turbo aan en kwam nog aardig dicht om te strijden voor de overwinning maar werd uiteindelijk zeer knap 2de. Femke maakte het podium compleet en werd na een goed ingedeelde wedstrijd schitterend 3de. Hiermee bevestigt ze een vaste waarde te zijn in de CrossCup. Lorane liep ook een zeer sterke wedstrijd en werd 15de. Na een aantal podiumplaatsen in regionale crossen toonde ze dat ze ook op nationaal niveau bij de top 15 behoort. Met deze 3 knappe resultaten won dit trio ook meteen het clubklassement bij de junioren dames. Als België in 2019 een ploeg van junioren dames U20 afvaardigt naar het Europees Kampioenschap voor ploegen, zal dit opnieuw voor ATAC zijn!
Na wat getrek en geduw kende Brent Verheyen een moeilijke start. Dus inhalen was de boodschap en dit heeft hij prima gedaan om uiteindelijk nog als 36ste te eindigen. Als eerstejaars zeker een prima prestatie.
De coach kon tevreden terugkeren en ATAC had zich zeker laten gelden op dit BK veldlopen. Onze masters hebben hun BK veldlopen over 2 weken, de andere atleten beginnen aan hun relatieve rustperiode om zich voor te bereiden op de zomermeetings.